Jdi na obsah Jdi na menu
 


Národní technický seminář s GM Paul Weiler 9.Dan

article preview

 Český národní seminář Taekwon-Do 2018

https://photos.app.goo.gl/MkNdVo5L95KXgBDK7

1-foto--aktual-gm-p.weiler-a-v.machota.jpg18.5.přistálo ve večerních hodinách na pražské  Ruzyni letadlo s vice presidentem mezinárodní federace Taekwon-do ITF Velmistrem Paulem Weilerem. Důvodem takto významné návštěvy byl Český národní seminář Taekwon-Do,který Velmistr Weiler stejně jako v loňském roce vedl. Součástí pátečního programu byla i společná večeře na které byl Velmistr informován o práci oddílů ČFT a plánu na letošní rok a dále byli dojednány poslední body víkendového programu.V sobotu 19.5 opět přivítalo sportovně kulturní centrum Na Fialce v Říčanech u Prahy všechny účastníky Národního semináře.V 9,00 přivítalo potleskem  50 bojovníků Velmistra Paula Weilera. V dopolední části byla výuka věnována základním technikám a sestavám do výše zeleného pásu,nicméně této látky se účastnili i černé pásy.Tím nejzásadnějším důvodem byla korekce technik v souladu s encyklopedií gen. Choi Hong Hi ( poslední edice 1999 revidovanou gen.Choiem),poslední standardizací technik a sestav podle technické komise ITF a z pohledu fyziky a medicíny.V odpoledním bloku byla hala rozdělená na dvě poloviny. V první polovině pokračoval seminář s velmistrem a v polovině druhé pokračovali nositelé technickým stupňů kup v semináři s mezinárodními instruktory. Hlavní program se týkal základních technik a sestav.velká pozornost byla věnována i základním sparingům ,tří ,dvou a jednokrokovému souboji.V foto-1.jpgobou polovinách tělocvičny přišla na řadu i sebeobrana .V první skupině červených a černých pásů byla procvičena obrana proti soupeři ozbrojeného tyčí,druhá skupina pak absolvovala výuku a korekci základních sebeobran a použití technik ze cvičení sestav v souboji.Od 17,00 se uskutečnili zkoušky na mistrovské stupně 1 a 2.Dan. Můžeme tedy poblahopřát novým držitelům prvního mistrovského stupně Jonášovi Vávrovi,Petrovi Hlavinkovi a Matyášovi Jungmannovi z oddílu Gladiators Gym České Budějovice a na druhý mistrovský stupeň byli po úspěšných zkouškách povýšeni trenér – asistent Petr Sedláček Kobukson Ml.Boleslav a trenér asistent Ladislav Fišer TKD Bakov n.J. po semináři,který byl ukončen v 18,00 proběhl i krátký mítink se Senior vice presidentem ITF GM Paulem Weilerem na kterém měli možnost účastníci položit velmistrovi své otázky.Většina otázek se týkala podmínek pro zkoušky,soutěžních nebo procesních pravidel.Na všechny otázky Velmistr Weiler ochotně odpověděl a po té odjel do zámeckého hotelu Berchtold kde byl se svou paní Elen ubytován.Ve 20,00 proběhla opět společná večeře členů organizačního výboru  semináře s Velmistrem  ve V.I.P salonku Pivovarské restaurace v Praze Uhřiněvsi, během které přišli na řadu i pracovní otázky.

Nedělní část národního semináře již patřila pouze nositelům mistrovských stupňů. Od 9,00 do 12,30 proběhla intenzivní rekapitulace probrané látky a výuka a korekce sestav na vyšší mistrovské stupně. Nedělní program byl ukončen opět mitinkem senior vice presidenta ITF tentokráte pouze však  s nositeli mistrovských stupňů,trenéry a mezinárodními instruktory.Pro zúčastněné trenéry z oddílů Kobukson ML.Boleslav,TKD Bakov N.J.,TKD Brandýs n.L.,Kwang gae Říčany,Open gate Babice,SKC Ondřejov,TKD Pečky,TKD Rytíři Mirovice a asistenty z Gladiators Gym Č.Budějovice byl tento seminář ohromnou šancí jak opravit  a sladit své techniky s ostatními trenéry,kteří se semináře zúčastnili a samozřejmě v souladu s korekcemi technické komise ITF,které je  velmistr Paul Weiler také členem. 24 nositelů mistrovských stupňů odvezlo opravené techniky,sestavy,nové zkušenosti a nové tréninkové metody do svých oddílů,kterých se zúčastnilo 9 ze 12 členských oddílů České federace Taekwon-Do.Práce nyní čeká i  na  mezinárodní instruktory ,kteří se rovněž semináře zúčastnili na D Davida Mondscheina 4.Dan,Jana Gavuru 4 Dan,Pavla Kupra 4.Dan a Mistra Vladimíra Machotu 7.Dan při opravě Zkušebního manuálu ČFT,soutěžních pravidel a směrnic pro procedury ČFT. Velmistr Paul Weiler IX. Dan všem ukázal s jakou energií , profesionalitou a lidskostí se nechá Taekwon-Do cvičit a Taekwon-Dem žít.

Český národní seminář byl uspořádán společně s partnery,kteří tentokráte na svá bedra přebrali i zásadní část finančních nákladů.Srdečné díky patří panu Tomášovi Jílkovi Pivovarská restaurace Uhřiněves,panu Hynkovi Kašparovi časopis Zápraží,panu Růžičkovi zámecký hotel Berchtold,panu Liborovi Jiráskovi ,Hyundai Lenner Motosport s.r.o. a Škole Taekwon-Do Kwang Gae.

 

 

 
 


Poslední fotografie


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 21
Celkem: 1290431
Měsíc: 31353
Den: 1678