Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jsme v první desítce na oficiálním Mistrovství světa Taekwon-Do

20190427_155231.jpg

Fotografie  z MS Inzell 2019

22.-24.5. Registrace,

1 den  závody https://photos.app.goo.gl/aAVdneknRMSLydg89 

25.5. 2 den závody https://photos.app.goo.gl/1MZksbsNa4JzExtC6

26.5 3 den závody https://photos.app.goo.gl/7ZBZMwhBkqT2jAco8

27.5. 4 den závody https://photos.app.goo.gl/BXpnuaRzNLFxoNUe6

 

Reportáž z oficiálního mistrovství světa Taekwon-Do Německo Inzell 2019

Česká národní reprezentace České federace Taekwon-Do (ČFT) v pondělí 22.dubna ráno odcestovala na oficiální mistrovství světa.Největší událost letošního roku se uskutečnila ve dnech 22.-28.dubna 2019 v Německu. Alpské město Inzell hostilo patnácté juniorské a 21 seniorské mistrovství světa. Sportovní halu  Max Aiecher Arena zaplnilo kromě diváků i  1234 závodníků ze 64 států 5 kontinentů.

Česká republika zde byla zastoupená kompletním juniorským a seniorským týmem ČFT. Na velikonoční pondělí 22.dubna vyšla registrace jednotlivých států po které využili reprezentanti České federace Taekwon-Do možnost přípravných tréninků přímo v hale. V úterý 23.dubna proběhlo kontrolní vážení sportovců.Odpoledne absolvovali čeští junioři a senioři krátký výběh a další přípravný trénink. V 18.30 bylo mistrovství světa oficiálně zahájeno slavnostním nástupem . Z každého státu byli do tohoto programu nominováni dva zástupci. Velmi emotivní byl i nástup vždy jednoho sportovce z 64 zúčastněných zemí, kteří společně zacvičili  základní sestavu Chon Ji,která ukazuje na odkaz zakladatele Taekwon-Do pana Gen.Choi Hong Hi ,, Taekwon-Do se rozšířilo do celého světa bez ohledu na národnost,náboženství nebo rasy“. Ve večerním Gala programu předvedli umělci ukázku bavorského folkloru a moderního show dance. Po vystoupeních byli představeni nový Velmistři.Závěr Gala večeru patřil zpěvákovi  Mistrovi Scottovi Downeymu,který zazpíval svou baladu ,, Ode for general Choi“. Celý Gala večer byl velmi emotivní a  společné skandování a mexické vlny přesně ukázaly na to , že rivalita v Taekwon-Do patří jen a pouze do ringu.

Středa 24. dubna se stala prvním soutěžním dnem mistrovství světa 2019. Českou federaci TKD reprezentovali Vasyl Halatyba,Marek Jankovský Jonáš Vávra,Marko Antonio Machota ,Barbora Jílková v sestavách a speciálních technikách juniorů.Nejlépe se vedlo  Markovi Jankovskému,který v sestavách postoupil na 17 místo. Ve středečním programu nastoupili i naši senioři  Jindřich Klimeš,Milan Zach ,Tomáš Mácha, Petr Chmel a Jan Vácha v kategorii sestav a silového přerážení jednotlivců. Nejlépe si vedl Milan Zach,který obsadil 17. místo, stejně jako jeho oddílový kolega Jan Vácha. Odpolední program opět patřil přípravnému tréninku. Český tým tentokráte vyměnil sportovní halu za nádherné prostředí velehor a jezer. Součástí tréninku u alpských vodopádů zahrnoval přípravu pro sportovní zápas a trénink využili i kaučové pro nácvik sestav určených pro nositelé 4. Danů. Každý večer probíhal i briefing našeho týmu,na kterém bylo přesně určeno kdy a kde začínají jednotlivé kategorie,ve kterých naši sportovci nastupují. Dále bylo ujasněno,který trenér má daného sportovce na starosti kdo zajišťuje konkrétní vybavení atd..

Druhý soutěžní den čtvrtek 25. dubna byl již ve znamení ještě větších úspěchů. Barbora Jílková dokázala zdolat všechny tři povinné techniky v kategorii speciálních technik juniorek a postoupila do finále ve kterém byly desky  posunuty o 15 cm výše. Bára se stačila desky v této výši pouze dotknout a tak ji medaile utekla opravdu o milimetr. Zůstala tedy na 4 místě s ostatními finalistkami,pro které byl tento limit již příliš vysoko.V kategoriích volného boje zatarasila cestu do dalšího kola Milanovi Zachovi Kanada a Tomášovi Máchovi Ukrajina. Výborný zápas předvedl junior Matěj Jirásek, který ještě pět vteřin před koncem boje vedl 3:1 s ukrajincem Olegem Babyčem, ve třetí vteřině však přišla dvoubodová technika, která poslala ukrajince do dalších bojů. V odpoledním doplňkovém programu využil seniorský tým možnost návštěvy Orlího hnízda a juniorský tým zvolil relaxaci. Po večeři proběhl opět briefing  a příprava na třetí soutěžní den.

Třetí soutěžní den přinesl opět o řád větší úspěch .  V kategorii speciálních technik seniorů obsadil náš tým desáté místo, rozhodující techniku týmu dal Jakub Roubal ( ČNUT).Jan Vácha  obsadil 17. místo v kategorii volného boje seniorů.  Páteční odpoledne  bezesporu patřilo Báře Jílkové,která v prvním kole volného boje juniorek deklasovala ukrajinku Zolu Zvehentsovou. V dalším souboji nastoupila proti Irce  Hehir Katel,kterou po vyčerpávajícím boji dokázala rovněž porazit. Do boje o medaili nastoupila Bára proti Argentince Sudilla Delfina,která již nenechala Báru využít její výškovou převahu a svou výhrou si zajistila postup do finále.Bára tedy skončila na pátém místě což je za dobu uplynulých deseti let nejlepší umístění českého reprezentanta na mistrovství světa.Páteční podvečer opět patřil poradě a přípravě na další soutěžní den ve VIP salonku  a společné večeři v hotelu .

Poslední soutěžní den mistrovství světa již patřil výhradně týmovým kategoriím. Oba naše týmy postoupily ve volném zápase do dalšího kola . Seniorský tým postoupil přes tým Malajsie,která svůj souboj vzdala a juniorský tým doslova deklasoval Kanadu 5: 0. V dalším kole se před naše seniory postavila opět argentinská hradba přes kterou se naši sportovci již nedostali a obsadili tedy  9.místo.Argentýnské prokletí pokračovalo i v kategorii juniorských týmů.145 sportovců reprezentujících Argentinu  nasadilo do všech kategorií letošního MS přímo specialisty na danou disciplínu a tak se i naši junioři po vyčerpávajícím boji umístili na 9. místě.Juniorský tým se zúčastnil i kategorie speciálních technik kde pro české barvy získal Matěj Jirásek tři body.V tuto chvíli však není ve výsledkové listině z MS tato kategorie uvedena.Matěj Jirásek ukázal svojí připravenost i kategorii silového přerážení kdy díky svému bodovému zisku posunul juniorský tým rovněž do první desítky na světě.Tým obsadil 8.místo.

Poslední soutěžní den byl završen velkým after party,na kterém se stovky sportovců spolu setkali,zatancovali a rozloučili,tak jako mistrovství světa začalo cvičením sestavy Chon Ji zástupci všech zúčastněných států,tak i skončilo. Účastníci rozlučkového večera vytvořili obrovského hada podle odkazu Gen Choie a myšlenky olympijských her. Společný had tvořený sportovci z 5 kontinentů ze všeho nejvíce připomínal spojené olympijské kruhy.

Velmi náročná příprava , která probíhala od ledna na trénincích v týdnech  a na soustředěních během všech víkendů až do odjezdu na mistrovství světa se zúročila. Každý reprezentant České federace Taekwon-Do se umístil v první desítce všech sportovců na světě :

Juniorský tým - hlavní trenér Tomáš Jílek

  • 5. místo  juniorka Bára Jílková 1.Dan sportovní zápas
  • 4 -13. místo  juniorka Bára Jílková speciální techniky
  • 8. Místo junioři  silové přerážení tým–Matěj Jirásek,Vasyl Halatyba,Marek Jankovský,Jonáš Vávra,Marko A.Machota, Jiří Beneš ( ČNUT)
  • 9.místo junioři tým sportovní zápas - Matěj Jirásek,Vasyl Halatyba, Jonáš Vávra,Marko A.Machota,David Pačes ( ČNUT), Jiří Beneš ( ČNUT)

Seniorský tým – hlavní trenér Michal Novák,trenér Jindřich Klimeš

  • 9.místo senioři tým sportovní zápas – Jindřich Klimeš,Milan Zach,Michal Novák,Petr Ch
  • 10.místo senioři tým speciální techniky – Michal Novák,Jan Vácha ,Milan Zach,Jakub Roubal ( ČNUT),Petr Chmel,Jindřich Klimeš

 

K cestě do první desítky v několika kategoriích týmu České federace pomohli naši partneři. Upřímné poděkování tedy patří firmě Hyundai Lenner Motors s.r.o., Gladiators Gymu ,Městskému úřadu Uhřiněves,obci Tehov,obci Mukařov,obci Struhařov,SKC Ondřejov a časopisu Zápraží

Během mistrovství světa probíhaly i důležité mítinky a jednání. Českou federaci Taekwon-Do  ( ČFT) na těchto mítincích zastupoval Senior Vice President ČFT Master Vladimír Machota a sekretář ČFT Ludmila Machotová. ČFT připravuje svou kandidaturu na uspořádání mistrovství světa v České republice.Na setkání s předsedou soutěžní komise mezinárodní federace s Mastrem Coosem Van Den Heuvelem bylo dojednáno posunutí finálních jednání až po kongresu ITF na kterém se volilo nové představenstvo a president ITF.Z dalších důležitých mítinků vzešel projekt Black belt course v ČR,který byl dojednán s Mastrem Alexandru Muresanem. Nejvýznamnější výsledek však přineslo jednání s předsedou technické komise mezinárodní federace Grandmasterem Hectorem Maranem, který potvrdil termín uspořádání IIC ( Intenational inctructors course) v září 2020 v Praze.

V neděli 28.dubna se uskutečnil kongres zástupců členských států mezinárodní federace Taekwon-Do ITF ,výkonného výboru a presidenta ITF. Po devíti hodinách bylo na základě demokratického hlasování oznámeno nové složení čelních představitelů a nových členů výkonného výboru. Presidentem ITF se stal Grandmaster Paul Weiler ( Německo),generální sekretář Master Tadeusz Loboda ( Polsko),hospodář Leo Oros Duek ( Izrael), Senior Vice President Master Clint  Norman (Canada),druhý Vice  President Master Lazaros Tsilfidis ( Rusko),třetí Vice President  Grandmaster Michael Daher ( Austrálie).Do výkonného výboru ITF byly zvoleni Master Annick Van Driessche (Belgie),Master Mark Banicevich (Švédsko),Mimmi Oscarsson ( Švédsko),Master Philip Lear ( Anglie),Tomaž Barada ( Slovinsko).

 

 

 
 


Poslední fotografie


Mail list



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 12
Celkem: 1293403
Měsíc: 30887
Den: 865